top of page

Spiritualiteit

Veel plekken in de Bourgogne staan al lange tijd bekend als spiritueel gebied. Vézelay, Fontenay en Bazoches bekleden een welverdiende plaats op de Werelderfgoed lijst van Unesco. Bezinning met een oosters tintje vindt u in de hedendaagse Tempel van de Duizend Boeddha's.

De Basiliek van Vézelay is een beschermde abdijkerk van La Madeleine. De monniken van Vézeley verkregen de status van bedevaartsoord, omdat zij het gebeente van Maria Magdelena bezaten. De abdijkerk was een laatste verzamelplaats voor de lange tocht naar Santiago de Compostella.

De Latijnse naam voor Fontenay betekent "die op de bronnen drijft". De prachtige abdij van Fontenay werd gesticht in 1118 als cisterciënzer klooster. Het klooster beleefde zijn grootste bloei van de 12e tot de 15e eeuw, met een bevolking van meer dan 200 monniken. Het is nog te zien dat in de glorie jaren deze abdij zeer bloeiend is geweest.

Gîte en Camping

Omgeven door glooiende groene heuvels en de rivier Arroux vindt u een architectonisch meesterwerk uniek in Europa, de hedendaagse Tempel van de Duizend Boeddha's. Iedere zomer is er een tentoonstelling die het traditionele Himalayaanse boeddhisme promoten van Bhutan, Nepal, Tibet, Mongolïë of van andere boeddhistische tradities.

bottom of page