top of page

De Morvan is het regionale natuurpark van de Bourgogne. Het gebied is 173.615 ha. groot en men streeft er naar om  het oorspronkelijke karakter van de streek te bewaren. De Morvan is een indrukwekkend en zeer afwisselend berg- en heuvellandschap, met hoogtes tot 902 meter. Het heeft sinds 1970 de formele status van ‘Parc Naturel Régional’.

De Morvan bestaat uit bossen en wouden, heuvels, houtsingels en wallen. Maar u vindt er ook hoge bergtoppen van ruw graniet, woeste rivieren, prachtige meren en een fantastische flora en fauna. In de streek ontspringt de rivier de Yonne en ook kleinere rivieren hebben er hun oorsprong.

Gîte en Camping

De Morvan is dun bevolkt en heeft veel kleine dorpjes en gehuchtjes. Grotere plaatsen zijn Avallon, Autun, Dijon en Beaune. Het nog relatief onbekende, maar schitterende gebied ligt op ca. 8 uur rijden van Utrecht.

Voor wie van stilte houdt, is het een ideale plek. Natuurliefhebbers, rustzoekers en wandelaars in het bijzonder waarderen de omgeving. Ook honden genieten hier volop. ‘Onthaasten’ gaat hier vanzelf!!

Fotoalbum

bottom of page