top of page

Rose de Provins (Rosa Gallica) staat voor Franse Roos. Ik en mijn inmiddels overleden vrouw Marinel, hebben deze naam gekozen vanwege onze achternaam en omdat de roos symbool staat voor de liefde.

In 2007 hebben we besloten om Nederland te verlaten en in 2008 te verhuizen naar Frankrijk. Wij woonden toen 20 jaar in Lienden (in de Betuwe).

Daarnaast had ik een klussenbedrijf en 1 ha. kersenboomgaard. Bij onze boerderij hadden we een pruimenboomgaard, een grote moestuin en een aantal schapen en kippen. Natuurlijk ontbraken ook de honden en katten niet.

06 eerste plekken op de camping

Mijn droom is altijd geweest een kleine camping te beginnen in de natuur. Na veel rondkijken, werd de perfecte plek gevonden in de Bourgogne. Een boerderij waar voldoende grond bij is om een mini-camping te beginnen en ruimte genoeg in de stal om een gîte te bouwen.

 

Helaas loopt het in het leven niet altijd zoals we zouden willen. Na het overlijden van Marinel in januari 2015 heb ik besloten deze droom voort te zetten.

Bourgogne is verdeeld in vier departementen: Yonne, Côte-d’Or, Saône-et-Loire en Nièvre. Precies in het midden ligt het natuurgebied de Morvan.

Onze boerderij ligt in het gehucht “Les Ligerons d’en Haut”, gemeente Gien sur Cure, in het natuurpark de Morvan, departement Nièvre. Gien sur Cure ligt op ongeveer 750 kilometer van Utrecht. Het natuurpark de Morvan ligt op ongeveer 250 kilometer ten zuid-oosten van Parijs.

Via deze website wil ik u op de hoogte stellen van onze camping en gîte. Ik hoop u voor een ontspannen vakantie te mogen ontmoeten op deze heerlijke rustige camping of in de gîte.

bottom of page